Schoorsteenvegen

Vakkundig, veilig en schoon

Bij het stoken van hout, kolen of olie komen onverbrande deeltjes in het rookkanaal. Deze deeltjes hechten zich aan de wand van het rookkanaal en vormen een teerachtige, zeer brandbare laag (creosoot). Wanneer u de kachel stookt heeft deze laag al snel een temperatuur van 500 graden Celsius. Met deze temperatuur vliegt deze teerachtige laag in brand en een schoorsteenbrand is een feit! Jaarlijks telt Nederland ruim tweeduizend kleine en grote schoorsteenbranden als gevolg van slecht onderhoud van de rookkanalen.

Wanneer de kachel of openhaard als sfeer verwarming wordt gebruikt is een keer per jaar voldoende. Bij intensief gebruik, dus wanneer u de kachel of openhaard als hoofdverwarming gebruikt is het raadzaam om het kanaal twee keer per jaar te laten vegen. U krijgt van ons een bewijs dat uw schoorsteen is geveegd. Dit dient u te bewaren voor de brandverzekering.

Onze medewerkers zijn vakbekwaam en gecertificeerd. Zij zorgen ervoor dat tijdens de werkzaamheden, wanneer nodig, de haard wordt afgeschermd. Na afloop van het vegen wordt de kachel/haard schoon achtergelaten.