Schoorsteen renovatie

Schoorsteen renovatie en reparatie

Schade aan uw schoorsteen is vaak prima te repareren of renoveren

All Building services is de expert als het gaat om schoorsteen renovatie! Jaarlijks renoveren wij tussen de 100 en 150 schoorstenen in opdracht van Vve’s, woningbouwcoöperaties, aannemersbedrijven en particulieren.

De buitenkant van de schoorsteen heeft door de jaren heen veel te lijden. Cement neemt vocht op en dat zet vaak uit tijdens vorstperiodes. Het uitzetten en krimpen veroorzaakt vorstschade. Deze schade is vaak prima te repareren, door de buitenkant opnieuw te voegen. Loszittende stenen kunnen over het algemeen weer opnieuw vast gemetseld worden.

Loodslabben en etiketten worden tijdens de renovatie over het algemeen ook vervangen. Twee weken na het voegen wordt de schoorsteen geïmpregneerd en de bovenplaat gepatineerd. Na deze werkzaamheden is de schoorsteen weer in topconditie en waterafstotend. Uw schoorsteen kan nu weer vele jaren mee.

Zo gaan wij te werk

Stap 1
Voordat wij aan onze werkzaamheden beginnen creëren wij eerst een veilige werkruimte. Voor reparaties maken wij gebruik van speciale nokladders. Voor het renoveren, slopen en het opnieuw opmetselen, installeren wij een speciale schoorsteensteiger.

Stap 2
We verwijderen eerst de oude voegen met een speciale hakhamer of hoekslijper.

Stap 3
Het oude lood wordt vervangen voor nieuw lood. Wanneer het nieuwe lood is geplaatst wordt de schoorsteen gereinigd d.m.v. heet water onder gepaste druk.

Stap 4
De schoorsteen wordt opnieuw gevoegd en de bovenplaat wordt voorzien van een nieuwe stuclaag.

Stap 5
Twee weken na het voegen en stucen is de mortel uitgehard. Nu kunnen we de schoorsteen waterafstotend maken door het metselwerk te impregneren en de bovenplaat te patineren. Hierna zal de schoorsteen geen vocht meer opnemen.